Un llop gegant amaga en el seu interior a una nena. Una acció de visibilització creada per artistes fallers per a la farmacèutica Astrazeneca,amb la col·laboració de FELUPUS i la Societat Espanyola de Reumatologia, en el marc del “Dia Mundial del Lupus”. Aquesta escultura representa l’esperança que s’amaga a l’interior de cada persona que pateix Lupus.
Les accions de comunicació són claus per al sector farmacèutic. Cridar l’atenció per a aconseguir un impacte. Un impacte social que faci arribar a la població la realitat sobre les malalties. En aquest cas el Lupus.
I per a cridar l’atenció, per a visibilitzar, la creativitat és la clau. El punt fort de l’acció de l’agència de comunicació Edelman per a Astrazeneca ha estat l’impacte visual. Per a la creació d’aquest projecte s’ha comptat amb la creativitat de Valua, empresa especialitzada en la realització de figures artístiques, del disseny i gestió de tematitzacions per a esdeveniments, especialitzada en el sector farmacèutic, congressos mèdics, empreses en general i institucions públiques.
La gegantesca escultura d’un llop, realitzada de manera artesanal per artistes fallers, es va cremar per a deixar al descobert el seu interior, una nena, símbol de l’esperança que tenen totes i cadascuna de les persones que pateixen el Lupus. I aquesta escultura que ha quedat és l’eix central de la campanya ‘No Deixos que el Lupus Guanyi. Allibera l’Esperança’ avalada per la Societat Espanyola de Reumatologia (SER) i presentada en la Plaça de la Corts de Madrid, al costat del Congrés dels Diputats.
Com ho hem realitzat?
L’escultura del llop s’ha construït a través de la tècnica tradicional de cartó pedra. No es tracta d’una elecció banal, ja que utilitzar la tècnica tradicional dels artistes fallers és una de les maneres a través de les que Valua aposta per la preservació i posada en valor d’aquest ofici artesà. Un treball basat en la cura de cada peça. A més, amb aquesta escultura única, realitzada de forma personalitzada, per a l’acció de visualització dissenyada per l’agència Edelman per a Astrazeneca, s’ha apostat per l’impuls de la sostenibilitat en els materials.
Pel que aquesta peça ha estat construïda per a complir una acció de triple impacte: social, econòmic i ambiental. Per a la seva realització Valua va comptar amb les mans expertes de diferents professionals, els artistes fallers Rafael Martínez, Estudi Chuky i l’artista Eva Maria Cuerva. A més en aquesta ocasió hem comptat amb el prestigiós dibuixant de còmic Sergi Bleda
Què és el lupus?
El lupus és una malaltia autoimmune, sistèmica i crònica que compromet gairebé qualsevol òrgan i sistema corporal. Més de cinc milions de persones en el món sofreixen els efectes devastadors d’aquesta malaltia, més de cent mil dones, homes i nens es diagnostiquen cada any de lupus, la majoria de les quals són dones en edat fèrtil.
S’estima que a Espanya hi ha més de 99.386 persones afectades. Per aquesta raó la recerca és la clau. Trobar la cura del lupus és una carrera de fons, però mentre arriba el moment, és importantíssim el treball que fan les associacions i les entitats per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.
Experts en la visibilització d’accions
La nostra empresa de tematització i decoració d’espais està formada per membres que sumen més de 40 anys d’experiència en el sector del disseny de projectes artístics. Un equip que, a més de projectar, s’encarrega d’assessorar, acompanyar i realitzar el projecte de tematització i ambientació de locals des de zero i al costat dels organitzadors.
Tens alguna idea o campanya i necessites que siga atractiva i cride l’atenció de la població? Des de Valua treballem cada projecte de forma personalitzada per a cadascun dels nostres clients. Creem mons màgics a través de la tematització d’espais, decoració d’esdeveniments i creació de figures artístiques. Sol·licita el teu pressupost a través de la web.