Les Fogueres de Sant Joan 2022 tambĂŠ es planten a Madrid

Les Fogueres de San Juan son un bĂŠ d’interès turĂ­stic a nivell mundial. I ĂŠs que la cultura i tradicions de la Comunitat Valenciana no passen desapercebudes. AixĂ­ ho van demostrar les Falles quan es van proclamar Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i aixĂ­ ho van reflectir les Fogueres de Sant Joan en convertir-se en Interès TurĂ­stic Internacional en 1983 i BĂŠ d’Interès Cultural Immaterial en 2014.

I, per això, els valencians, presumint de la nostra generositat, volem mostrar el nostre art mÊs enllà de la nostra Comunitat.

Com cada any, del 20 al 24 de juny se celebren a Alacant les famoses Fogueres de Sant Joan (Fogueres de Sant Joan). Però esta vegada el monument no s’ha plantat nomĂŠs als carrers alacantins, tambĂŠ ho ha fet a la Casa de València de Madrid amb motiu de la celebraciĂł del Mes de la Comunitat Valenciana a Madrid.

Aquesta acciĂł, recolzada per la Generalitat, pretĂŠn visibilitzar la cultura i tradicions d’una comunitat que viu per i per a la festa, però sobretot per i per a l’art. El seu objectiu ĂŠs donar a conèixer el treball artesĂ  dels artistes fallers i foguerers.

Foguera de Sant Joan en Madrid: TematitzaciĂł i escenografĂ­a

La Foguera plantada a la Casa de València de Madrid amb el nom “Foguera Mes de la Comunitat Valenciana” res ha d’envejar a les que vesteixen els carrers alacantins, ja que no li falta detall.

Es tracta d’una Foguera creada en exclusiva per l’artista faller Sergio SĂĄnchez i dissenyada per Regala un Ninot, i que representa l’essència de la creativitat valenciana en tots els sentits amb una tematizaciĂł cultural de deu i amb una escenografĂ­a cuidada i en laa que el missatge es veuu reflejat en cada un dels elements.

Aquest monument el protagonitza la mĂ xima representant de les festes de les Fogueres de Sant Joan: la bellea del foc. Un ninoten forma de dona amb el tradicional vestit regional ocupa el centre de la Foguera qui, amb un gran somriure, ens convida a formar part de la festa.

Com amb cada monument, res esta posat per atzar. Este ninot principal representa la essencia de les fogueres y el principi de elles.

Però la bellesa del foc no esta sols. Al costat d’ella conviuen els elements mĂŠs importants i caracterĂ­stics d’Alacant.

A la seua dreta, unes ones ens fan viatjar fins al Postiguet, la platja mĂŠs tradicional de la ciutat i en la qual el Mediterrani ens enamora.

A la seua esquena, la font d’Estels ens transporta a les dues de la tarda. Hora clau per als alacantins on tot es vesteix de pĂłlvora per a gaudir de la tradicional MascletĂ .

Com bĂŠ sabem, la Comunitat Valenciana ĂŠs una comunitat en la qual la tradiciĂł del foc estĂ  molt arrelada. I això es veu reflectit a la dreta de la bellea del foc on una gran palmera de focs artificials il¡lumina la ciutat des de l’alt donant inici al ritu final mĂŠs important de la festa: la cremĂ .

Amb aquest ritual acaben les Fogueres de Sant Joan i els ninots es converteixen en cendra per a donar pas a un nou any, nous artistes i noves creacions En definitiva, obrint pas a nou art.

I tot això ĂŠs el que representa la Foguera de Sant Joan de la Casa de València de Madrid: el renĂŠixer de la cultura, la tradiciĂł i l’artesania que tota la Comunitat Valenciana tenim la sort de viure cada any.

La creativitat dels artistes falles mĂŠs enllĂ de la tradiciĂł.

Com veiem amb aquesta foguera especial, la tradiciĂł creativa d’Alacant s’ha traslladat a Madrid i això no ĂŠs mĂŠs que la reaprovaciĂł que el treball dels artistes fallers i dels constructors de fogueres no te lĂ­mits

SĂłn capaços de crear històries, construir monuments i dissenyar mil i una idees mĂŠs enllĂ  de l’habitual i del comuna.

I això en Regala un Ninot ho sabem de primera mĂ . Perquè al costat d’ells creguem molt mĂŠs que mĂ gia en les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, creguem treballs de decoraciĂł i fem realitat qualsevol projecte.

Perquè quan l’art ĂŠs innat no es pot parar.

AixĂ­ que ja saps: si vols crear en gran, contacta amb nosaltres!

Senyor pirotècnic, pot começar la mascletà!