Les Fogueres de Sant Joan 2022 també es planten a Madrid

Les Fogueres de San Juan son un b√© d’inter√®s tur√≠stic a nivell mundial. I √©s que la cultura i tradicions de la Comunitat Valenciana no passen desapercebudes. Aix√≠ ho van demostrar les Falles quan es van proclamar Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i aix√≠ ho van reflectir les Fogueres de Sant Joan en convertir-se en Inter√®s Tur√≠stic Internacional en 1983 i B√© d’Inter√®s Cultural Immaterial en 2014.

I, per això, els valencians, presumint de la nostra generositat, volem mostrar el nostre art més enllà de la nostra Comunitat.

Com cada any, del 20 al 24 de juny se celebren a Alacant les famoses Fogueres de Sant Joan (Fogueres de Sant Joan). Per√≤ esta vegada el monument no s’ha plantat nom√©s als carrers alacantins, tamb√© ho ha fet a la Casa de Val√®ncia de Madrid amb motiu de la celebraci√≥ del Mes de la Comunitat Valenciana a Madrid.

Aquesta acci√≥, recolzada per la Generalitat, pret√©n visibilitzar la cultura i tradicions d’una comunitat que viu per i per a la festa, per√≤ sobretot per i per a l’art. El seu objectiu √©s donar a con√®ixer el treball artes√† dels artistes fallers i foguerers.

Foguera de Sant Joan en Madrid: Tematització i escenografía

La Foguera plantada a la Casa de Val√®ncia de Madrid amb el nom ‚ÄúFoguera Mes de la Comunitat Valenciana‚ÄĚ res ha d’envejar a les que vesteixen els carrers alacantins, ja que no li falta detall.

Es tracta d’una Foguera creada en exclusiva per l’artista faller Sergio S√°nchez i dissenyada per Regala un Ninot, i que representa l’ess√®ncia de la creativitat valenciana en tots els sentits amb una tematizaci√≥ cultural de deu i amb una escenograf√≠a cuidada i en laa que el missatge es veuu reflejat en cada un dels elements.

Aquest monument el protagonitza la màxima representant de les festes de les Fogueres de Sant Joan: la bellea del foc. Un ninoten forma de dona amb el tradicional vestit regional ocupa el centre de la Foguera qui, amb un gran somriure, ens convida a formar part de la festa.

Com amb cada monument, res esta posat per atzar. Este ninot principal representa la essencia de les fogueres y el principi de elles.

Per√≤ la bellesa del foc no esta sols. Al costat d’ella conviuen els elements m√©s importants i caracter√≠stics d’Alacant.

A la seua dreta, unes ones ens fan viatjar fins al Postiguet, la platja més tradicional de la ciutat i en la qual el Mediterrani ens enamora.

A la seua esquena, la font d’Estels ens transporta a les dues de la tarda. Hora clau per als alacantins on tot es vesteix de p√≥lvora per a gaudir de la tradicional Masclet√†.

Com b√© sabem, la Comunitat Valenciana √©s una comunitat en la qual la tradici√≥ del foc est√† molt arrelada. I aix√≤ es veu reflectit a la dreta de la bellea del foc on una gran palmera de focs artificials il¬∑lumina la ciutat des de l’alt donant inici al ritu final m√©s important de la festa: la crem√†.

Amb aquest ritual acaben les Fogueres de Sant Joan i els ninots es converteixen en cendra per a donar pas a un nou any, nous artistes i noves creacions En definitiva, obrint pas a nou art.

I tot aix√≤ √©s el que representa la Foguera de Sant Joan de la Casa de Val√®ncia de Madrid: el ren√©ixer de la cultura, la tradici√≥ i l’artesania que tota la Comunitat Valenciana tenim la sort de viure cada any.

La creativitat dels artistes falles més enllàde la tradició.

Com veiem amb aquesta foguera especial, la tradici√≥ creativa d’Alacant s’ha traslladat a Madrid i aix√≤ no √©s m√©s que la reaprovaci√≥ que el treball dels artistes fallers i dels constructors de fogueres no te l√≠mits

S√≥n capa√ßos de crear hist√≤ries, construir monuments i dissenyar mil i una idees m√©s enll√† de l’habitual i del comuna.

I aix√≤ en Regala un Ninot ho sabem de primera m√†. Perqu√® al costat d’ells creguem molt m√©s que m√†gia en les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, creguem treballs de decoraci√≥ i fem realitat qualsevol projecte.

Perqu√® quan l’art √©s innat no es pot parar.

Així que ja saps: si vols crear en gran, contacta amb nosaltres!

Senyor pirotècnic, pot começar la mascletà!