El carrer més original de València

A València existeix un espai únic en el món. En el barri de Benicalap sota la iniciativa de l’artista faller Regino Mas es va construir la coneguda com a Ciutat de l’Artista Faller, per a pal·liar la falta d’espais on crear les Falles que anteriorment es realitzaven en tallers i naus d’altres sectors.

Amb el pas del temps aquest espai creatiu i artístic únic, considerat com la primera ciutat temàtica d’Europa, ha anat caient en una certa decadència degut entre altres motius al canvi de volums i grandària de les Falles actuals que requerien de naus de major dimensió.

Així doncs, la CIutat de l’Artista Faller, on naixen els ninots, ha vist com molts artesans han anat abandonant els tallers fallers i s’han anat a naus industrials amb millors instal·lacions en la perifèria de la ciutat de València i altres poblacions de l’àrea metropolitana.

Per a revertir aquesta situació un grup d’artistes fallers han decidit apostar per donar-li vida a una dels seus carrers i renovar les façanes de cada taller faller per a recuperar l’espai creatiu.

La coneguda popularment com a Carrer dels Manolos atés que allí se situen els artistes Manolo Martín (Emedoble Taller), Manolo Algarra, Manolo Guitarte i Manolo Garcia Fusteria Artística ha rebut una rentada de cara impressionant amb una nova decoració que la plena de vida convertint-se en una dels carrers més bonics de València.

El Carrer dels Mil Ulls

Unes línies de colors al costat d’uns ulls que contínuament ens estan mirant amb un estil emoticona fan del Carrer Marquesa Paterna del Camp una dels carrers més originals i més creatius de València, el carrer de les mil mirades

No pergues l’oportunitat de visitar la Ciutat de l’Artista Faller per a descubir el Carrer dels Manolos, on a més d’una divertida i original proposta trobaràs també un espai de teatre de marionetes conegut com El Marionetari gestionat per la companyia Teatre Buffo i l’empresa d’esdeveniments Uvedeuve.

Des de Regalaunninot.com felicitem els autors de la iniciativa i donem suport a qualsevol proposta que signifique la visibilització i posada en valor de l’artista faller!