La tradició valenciana del Segon Dia de Nadal

Als valencians i a les valencianes ens encanta celebrar el Nadal en família i amb grans dinarots, això és un fet innegable. Som un poble al qual ens agrada viure l’esperit nadalenc amb alegria i gastronomia típica de la nostra Mar Mediterrània.

Així, la nit de Nadal i el propi dia de Nadal ens juntem en la casa dels iaios i les iaies per trobar-nos i per a que els més joves reberen les estrenes, un dels moments més esperats.

També tenim una tradició valenciana un poc oblidada que es continua celebrant a moltes localitats de la nostra geografia: el Segon Dia de Nadal.

El Segon Dia de Nadal

El 26 de Desembre en moltes localitats com Morella, Vila-real o Cullera encara es té la tradició de juntar-se i celebrar una tradició que ve des de l’època del rei Jaume I.

Durant el seu regnat era tradició viure els tres dies de Nadal començant per Sant Esteve i Sant Joan Evangelista per acabar en el dia dels Sant Innocents, el 28 de Desembre.


Hui Segon dia de Nadal moltes amigues i amics de RegalaunNinot.com han aprofitat per obrir els seus regals en forma de ninot este 26 de Desembre. Una jornada molt especial unint tradicions valencianes com Sant Esteve i les Falles.

Des de RegalaunNinot.com, portal de referència en creativitat d’artistes fallers i foguerers, moltes gràcies per confiar en els artesans valencians per plenar les vostres cases d’art i alegria en uns dies tan bonics com el Nadal.

L’arribada del Nadal per a qui estimem les Falles significa el punt de partida per a una carrera frenètica plena d’il·lusió i felicitat fins al moment que es puga cridar allò de… JA ESTEM EN FALLES!

Tornarem prompte a poder viure eixe gran moment, per què prompte tornarem a viure les Falles!