Les escenografies de comparses més espectaculars del carnestoltes de Tarragona

escenografia-carnaval-tarragona-comparsas-valua

El carnestoltes ja ens va deixar, però encara queden els vídeos com a records de les escenografies de les comparses de carnestoltes, com les de Tarragona. Enguany les comparses han sigut un pur xou, la gent les ha gaudides al màxim. Les escenografies de les rúas i la posada en escena han sigut encara més grans i cridaneres.

Crear una escenografia de comparsa única suma punts per a guanyar el concurs que s’organitza en el carnestoltes de Tarragona. Les comparses Colours Fantasy i Amics de la Part Alta van confiar en Valua, empresa especialitzada en decoracions i tematitzacions, per a sorprendre al públic i jurat. Cada aspecte compta en el concurs, la vestimenta, la decoració de la rúa i escenografia de la comparsa de carnestoltes sumen punts per a guanyar.

El disseny de les dos escenografies de les dos comparses per al Carnestoltes de Tarragona

Cada grup tria la seua pròpia temàtica, la qual cosa es traduïx en una escenografia de la comparsa única. Les comparses Colours Fantasy i Amics de la Part Alta, per a guanyar punts extres, van encarregar a Valua diverses peces decoratives per a millorar la seua posada en escena. Colours Fantasy va encarregar dos figures decoratives per a les seues carrosses, mentres que Amics de la Part Alta ens va confiar l’atrezzo de la disfressa de la reina de la comparsa.

L’escenografia de la comparsa de carnestoltes de Colours Fantasy estava ambientada en el mític videojoc de Mario Bros. Per a presentar la seua temàtica en gran, van voler que en la seua rúa es trobaren dos personatges mítics de la saga: Bowser i Donkey Kong. El primer vilà, Donkey, es va recrear a grandària real com a figura decorativa per a decorar una xicoteta rúa del cercaviles. I, de Bowser es va realitzar el cap del personatge a escala gran per a la rúa principal. A més, perquè la posada en escena anara més dramàtica, el cap de Bowser tirava fum pel nas.

L’escenografia creada per a l’escenari d’Amics de la Part Alta va ser igual d’impressionant. Esta comparsa tenia com a temàtica les abelles, i de decoració van demanar un rusc gegant que omplira de color l’escenari. Valua, en col·laboració amb Estudi Chuky i José Luis Platero de KorteXYZ, va realitzar un rusc de més de dos metres d’altura amb els detalls de la mel caient i abelles eixint del panell. Esta peça també va decorar la part de darrere de la rúa en el cercaviles previ a l’espectacle.

escenografies de les comparses -carnestoltes-tarragona-comparses-valua

Més exemples d’escenografies creades per Valua

Valua, al costat de els artistes fallers, pot portar a la realitat qualsevol idea per a crear escenografies atractives i personalitzades. La nostra implicació amb cada client és molt alta, per a obtindre el resultat perfecte. Una prova del talent de Valua és el segon premi a la Rua de l’artesania que s’ha emportat l’escenografia de la comparsa de Colours Fantasy. Una altra escenografia que va ser un èxit és la creada per a Avern Experience a Madrid, una composició de tres dimonis i dos portals de l’infern.

Ens adaptem a la necessitat del client, creant la decoració o tematització que desitge. Ajudem els nostres clients a crear una posada en escena impactant i difícil d’oblidar. Si necessites una escenografia per a una obra teatral, rodatge cinematogràfic, actuació musical o una carrossa, contacta amb nosaltres.