Restaurar ninots per al record

Cada ninot té una història darrere. Cada creació que ix del taller de cada artista faller té un sentit i una raó de ser dins de la Falla. L’artesà estudia la composició, els detalls, la decoració i el que vol transmetre darrere de la seua obra, la història del ninot faller. El ninot protagonista d’esta entrada també té la seua història.

Era l’any 1999 a Tavernes de la Valldigna. L’artista Alfredo Villalba plantava eixe any la Falla La Via infantil amb el lema “Temps per a tot”. Una obra que explicava als fallerets i falleretes de la comissió el pas del temps a través de colorits ninots de Falla.

En esta comissió de la localitat de La Safor l’últim dia de Falles, el 19 de Març, es tenia la costum després de la missa i la mascletà de Sant Josep de fer un bon dinarot i a continuació se subhastava un ninot , els esbossos i la portada del llibret en edició limitada.

Abans d’existir Regala un Ninot era una forma perquè aquelles persones que desitjaven tindre el seu propi un ninot de falla ho pogueren aconseguir.

La nostra amiga Bea, que li tenia molta por als coets i era prou vergonyoseta, es va enamorar de la gosseta Dama de la peli de DisneyLa Dama y el Vagabundo” que apareixia a la falleta infantil. Els seus pares com no i deixaven tindre animals a casa van decidir donar-li l’alegria d’almenys tindre una gosseta de cartró pedra feta amb tot l’amor del món per un artista faller.

Restaurar ninots, restaurant il·lusions

Els ninots com les Falles són elements efímers que no estan pensats per a durar en el temps. Fets de cartró pedra, suro i amb materials efímers el pas del temps es deixa notar en cada ninot faller.

Bea es va posar en contacte amb RegalaunNinot.com per vore si podíem restaurar la seua Dama, a la qual tanta estima li té. Ens va encantar la idea de recuperar no només la figura sinò també els records d’infantesa.

L’artista Jose Luis Platero va analitzar la peça i després d’estudiar-la va fer un treball delicat per mantindre l’essència del ninot respectant l’obra d’Alfredo Villalba. Després de passar pel seu taller-hospital la nostra protagonista Dama ha tornat a l’esplendor gràcies a la restauració de ninots realitzada per l’artesà valencià. Un gran record de les Falles 1999!

I tu? Tens un ninot que t’agradaria restaurar? Posa’t en contacte amb RegalaunNinot.com i conta’ns la seua història. El tractarem amb molt de carinyo!