Una escenografia que ha brillat per llum pròpia

escenografia-valua-brilla-zoo-madrid-polinizacion

Un dels projectes amb més color i vida que Valua ha realitzat és la sala Pol·linitzant de l’exposició Brilla Zoo Madrid. Una escenografia que ha radiat alegria durant estos mesos que ha estat oberta al públic. Quan es munta una exposició, i hi ha una sala exclusiva, és un extra afegit a l’experiència, per la qual cosa l’escenografia de sala ha de ser sorprenent perquè valga la pena.

Sabent la importància d’esta sala, Valua, en col·laboració amb varis artistes fallers, va crear diferents figures decoratives espectaculars al voltant de la temàtica. No era una exposició aleatòria, hi havia una història darrere, una escenografia la composició de la qual comptava una narrativa al públic. Un projecte de mesos de treball, el resultat del qual ha sigut un èxit perquè cadascuna de les figures ha destacat per separat i en conjunt.

La història darrere de l’escenografia de la sala Pol·linitzant de l’exposició Brilla

L’exposició de Pol·linitzant expressa la importància de les abelles per a la conservació del planeta. Molta gent passa per alt el gran paper que tenen les abelles en el nostre dia a dia, i, en realitat, són una de les principals raons per les quals gaudim d’uns certs aliments. Per a donar-los el valor que tenen, Esdeveniments Brilla, en l’exposició de Brilla Zoo Madrid ha volgut crear una sala amb una escenografia que mostre el poder de les abelles.

La sala estava composta per diverses figures decoratives de gran grandària, les quals creaven una escenografia amb un missatge darrere. L’exposició tenia un recorregut específic, perquè cadascuna de les figures era una peça del conte. En entrar, la gent pensaria que tenien en comú una papallona, un colibrí, un ratpenat, una abella i una flor. No obstant això, estos animals i insectes tenen una característica que els unix, la qual es descriu en la narrativa de la sala.

Les abelles, al costat de les papallones i els colibrís, són animals pol·linitzadors, tenen com a funció portar el pol·len de les flors femella a les flors mascles perquè es reproduïsquen. Mentrestant, el ratpenat representava un dels perills que suposen per a estos animals pol·linitzadors. En conjunt, es crea una escenografia amb tres figures importants per a la conservació de la naturalesa, la representació de les flors i un perill del qual hem de protegir-les.

Una exposició divulgativa amb una escenografia plena de color i vida. Amb cadascuna de les figures Valua s’ha encarregat que foren espectaculars, que cridaren l’atenció. Brilla Zoo Madrid era un recorregut per la fauna del planeta amb figures de llums d’animals. No obstant això, les nostres figures decoratives sense llums led han brillat amb la mateixa intensitat. El colibrí, la papallona, el ratpenat i l’abella han enlluernat amb llum pròpia gràcies a la gran faena de pintura de Toni Lopez, qui ha donat vida a estes cinc decoracions.

Un projecte que ha sigut un gran repte per a Valua

En col·laboració amb els artistes fallers de Estudio Chuky, Carlos Carsí i Rafa Cheli, es van modelar, empalapelaron i es van pintar cadascuna de les figures d’esta escenografia. Posteriorment, amb molta cura es van transportar a Madrid l’exposició Brilla Zoo Madrid per a crear l’escenografia. En una sala amb parets negres i il·luminació d’ambient, les figures van ressaltar omplint l’espai i creant una història. Un procés de mesos que ha culminat en èxit, com els altres projectes que hem dut a terme.

Valua, en els seus tres anys d’experiència ha superat diversos reptes a l’hora de crear escenografies, com la d’Averno Experience. La capacitat de l’empresa va molt més allà, si necessites una escenografia, una tematització o figures decoratives contacta amb nosaltres. Valua pot portar a la vida qualsevol idea, igual que li hem donat vida a la història de la importància de les abelles.