Escultures artístiques per a conscienciar a la població amb motiu del #8M

Les figures de les primeres dones pobladores de Torrent són les protagonistes de la campanya del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, de l’Ajuntament de Torrent. Es tracta de dos busts gegants, realitzats per artistes fallers, que representen a les primeres dues dones, de les quals es té constància que van ser cap de família durant el segle XIII en aquesta ciutat valenciana.

L’aposta del Ajuntament de Torrent per a la campanya de 2023 té com a eix central el passat, present i futur de les dones de la localitat. Un lema representat a través de dues grans figures, realitzades per l’artista faller Jose Luis Platero. Escultures artístiques en volum de gran format convertides en elements visuals i pensades expressament per a cridar l’atenció de la població i conscienciar-la. Valua està especialitzada i compta amb gran experiència en projectes socials amb reclams artístics per a campanyes institucionals i d’entitats públiques.

En concret, l’exposició d’aquestes dues figures, realitzades per artistes fallers, compte la història de les dues primeres dones que apareixen en la Carta de Poblament de Torrent, Blanca Fort i Ana Tarragona que enguany compleix el 775 aniversari. Les dues escultures estan situades a la Casa de la Dona, on es poden visitar com una exposició dins de la XXXVII setmana dels Dons de Torrent amb motiu del 8M.

Els reclams visuals formen part indispensable dels actes en espais públics. Tant els municipis, com les empreses, busquen atreure les mirades, recaptar en l’imaginari i, en aquest cas, també visibilitzar l’amagat i ocultat. Per això, la utilització de figures artístiques és fonamental per a triomfar en la realització d’un acte o campanya. Una cosa importantíssima per a les institucions que aposten per la lluita contra la violència de gènere i la reivindicació de la igualtat entre homes i dones.

Valua és una empresa de tematització i decoració d’espais els membres dels quals sumen més de 40 anys d’experiència en el sector del disseny de projectes. El nostre equip, a més de projectar, s’encarrega d’assessorar, acompanyar i realitzar el projecte de tematització i ambientació de locals des de zero i al costat dels propietaris.

Més projectes socials per a campanyes institucionals

Entre els treballs realitzats per a institucions públiques està la campanya per al 8M #MiradasDeMujer de l’Ajuntament de Gandia. El bust busca visibilitzar la pluralitat, diversitat i els diferents rols de la dona dins de la societat actual. A més, les figures artístiques també serveixen per a decorar i centrar les mirades en els diferents actes com en el cas del ninot de l’exposició de Ortifus o l’estàtua gegant dels premis Goya a València.

En Valua apostem pel triple impacte, social, econòmic i ambiental en els nostres projectes a partir de la creativitat dels artistes fallers. La nostra empresa està compromesa amb la societat i cerca sempre la responsabilitat social en els projectes per a campanyes institucionals. Així són els trofeus per als premis de l’ús del valencià en el comerç local.

Projectes personalitzats

Des de Valua realitzem projectes totalment personalitzats per a cadascun dels nostres clients. ens una idea i no saps com materialitzar-la? Creem mons màgics a través de la tematització d’espais, decoració d’esdeveniments i creació de figures artístiques. Demana pressupost per al teu pròxim projecte en la nostra web!