La història d’un robot

Esta és la història d’un robot molt especial que va visitar València en Març de 2019. Un robot que va captivar a totes i tots les últimes Falles de València que va poder viure de manera completa abans de la pandèmia de la Covid-19.

Foto: Adrian del Rey

El seu creador, el reconegut artista Carlos Carsí, va voler representar en ell el canvi de la societat antiga a la societat moderna, el canvi de la manera de jugar en una Falla protagonitzada per joguets i jocs de tota la vida per davant. I per darrere ell, colossal, impactant, aclaparador.

Va aparèixer del no res ja que inicialment no estava previst en la Falla l’Antiga de Campanar 2019. I quan diguem del no res no fem un joc de paraules, no. Va aparèixer del no res en només unes hores.

La vertiginosa plantà de Carlos Carsí i el seu equip va fer que el nostre protagonista metàl·lic s’erigira en la complicada plaça de Campanar en unes poques hores d’aquell ja mític 12 de Març de 2019. L’artista faller valencià va plantar els grans volums només en un dia, fet insòlit en la història recent de la festa al Cap i Casal.

Tot el món allí present alucinava. Ningú s’ho podia creure. Carlos i equip havien plantat una Falla de Secció Especial com aquella en només unes hores. Històrica estratègia que serviria per donar un colp en la taula els dies previs a la nit de la Plantà oficial del 15 al 16 de Març.

La llegenda del primer premi

Tota aquella dinàmica va catapular a la Falla l’Antiga al més alt de totes les quinieles en competència a l’altra gran favorita, la Falla del Pilar de Paco Torres. La lluita s’anunciava emocionant i així va ser.

Conta la llegenda que la dificultat entre les dos grans Falles per triar el primer premi va ser tal que els jurats ho van tindre complicadíssim, però va haver un element que va decantar la balança en favor de Carsí, l’impactant Robot de la part de darrere.

Aquella peça detallada, mimada i acabada amb tot luxe de textures i detalls que el feia semblar quasi real sembla que va ser la peça clau per retornar el màxim guardó de totes les categories a la històrica comissió del barri de Campanar.

Des d’aquell moment i fins al dia de hui el robot de Carlos Carsí dins de la Falla “Juga, juga, … i voràs”, primer premi de Secció Especial de les Falles 2019, ha passat a l’imaginari col·lectiu de la festa com a un remat que ja és part de la Història de les Falles més recent.

Ara gràcies a RegalaunNinot.com el mític robot de Carlos Carsí pot ser teu en una edició limitada que reproduix amb tot luxe de detalls el gran protagonista de les Falles de València 2019. Demana’l abans que s’esgote! Només hi ha 10 exemplars disponibles!