Un Ninot en honor a Joan Castell√≥, gran periodista de l’√†gencia EFE

Els Ninots s√≥n figures art√≠stiques que capturen l’ess√®ncia de personatges famosos, esdeveniments destacats i figures influents. En aquesta ocasi√≥ des de Regala Un Ninot hem creat un Ninot molt especial per a retre homenatge a Joan Castell√≥, periodista de l’ag√®ncia EFE, el dia de la seva jubilaci√≥.

Castell√≥ (Cullera, 1957) ha dedicat la seva vida professional al periodisme i, en part, tamb√© a les Falles. En concret, ha desenvolupat tota la seva traject√≤ria professional en la Delegaci√≥ de l’Ag√®ncia EFE de Val√®ncia, on al llarg de 44 anys (1979-2023) ha exercit de redactor d’esports, de pol√≠tica i d’economia, a m√©s de cap de redacci√≥ i editor en diferents etapes.

El regal perfecte: un Ninot en el seu honor

Al llarg d’aquests anys Castell√≥ ha demostrat una passi√≥ indestructible per la seva professi√≥. Que ara es bolca amb ell en un acte en el qual els seus companys d’EFE li han dedicat un ninot en el seu honor. Perqu√®, despr√©s de d√®cades de treball, de ser gran professional, mereix rebre un gran homenatge amb motiu de la seva jubilaci√≥. Un homenatge com a colof√≥ a la llarga etapa laboral de Joan Castell√≥.

Per a commemorar la traject√≤ria i els assoliments de Joan Castell√≥, els artistes fallers han creat un Ninot excepcional. Aquesta figura art√≠stica captura l’ess√®ncia del periodista com un professional apassionat i defensor de la veritat. La pe√ßa exhibeix la seva dedicaci√≥ incansable i el seu comprom√≠s amb la qualitat period√≠stica. Des de la seva postura segura fins als detalls meticulosos del seu bloc de notes i un micr√≤fon, el Ninot transmet la import√†ncia de la labor period√≠stica i la cerca de la veritat.

Una mica més sobre la faceta com a estudiós de les Falles

Castell√≥ √©s autor de “Pasqual Carrasquer: creador de fallas” (2014) i de nombrosos treballs per a ‘llibrets’ de comissions de Cullera, Val√®ncia, X√†tiva, Torrent, Sueca, Borriana, Silla, Alzira i D√©nia. T Tamb√© √©s coautor, en col¬∑laboraci√≥ amb Hernan Mir i Manolo Sanchis, de “Falles infantils: joc i tradici√≥” (2001) i “Santaeulalia: la firma” (2003).

Com a membre de la Associaci√≥ d’Estudis Fallers (Adef) ha format part de l’equip de redacci√≥ dels llibres “Vicente Luna: l’art de fer falles” (2007); “Falles i art: 40 anys transitant per la frontera” (2008); “Na Jordana: 125 anys de falles a Val√®ncia” (2009), “Guia del museu faller de Val√®ncia” (2010), “La falla, un artefacte tecnol√≤gic” (2011) i “Pensat i fet en la festa dels fallis” (2012). A m√©s, al costat d’altres nou autors, i amb la coordinaci√≥ d’Antonio Colomina Subiela, ha format part tamb√© de l’equip de redacci√≥ del llibre “El taller dels germans Colomina, 1982-2005” (2014).

Regals per a ocasions especials

Els ninots realitzats per artistes fallers s√≥n sempre un √®xit assegurat per a regals especials en els quals l’artesania, els valors i l’homenatge s√≥n presents. Un ninot de falla √©s la millor opci√≥ per a un regal de jubilaci√≥!

Vols regalar un Ninot? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudem. Fes un enc√†rrec!