Pepa Oliver, Fallera Major de València 1990

Encara que el seu nom complet siga Maria JosÊ Oliver Mompó, tot el món faller coneix a la Fallera Major de València 1990 com Pepa Oliver.

La mĂ xima representant de les Falles de València d’aquell any va tindre un regnat ple de particularitats, anècdotes i fets històrics que sens dubte van marcar el seu cĂ rrec.

Hui dia tenim assumit que la Crida en les emblemĂ tiques Torres de Serrano es fan de cara al vell llit del riu TĂşria, però no sempre va anar aixĂ­. Fins a l’any 1989 l’acte que marca l’inici de la festa fallera se celebrava en la part posterior del monument. L’any 1990 Pepa Oliver acompanyada per BelĂŠn Medina, fallera major infantil de València en aqueix exercici, va dirigir per primera vegada les seues paraules a tots els fallers i falleres amb el riu TĂşria de fons.

A mĂŠs d’aquest fet històric, la metereologĂ­a va jugar una dolenta passada a Pepa i molts dels records que va acumular com a fallera major es van perdre a causa d’unes pluges torrencials.

Afortunadament, amb la col¡laboració de moltes persones va aconseguir fer-se amb fotos i detalls que encara hui guarda amb afecte. Tot això juntament amb el seu carisma natural i la seua simpatia ha fet de Pepa Oliver una de les fallera majors de València mÊs recordades de la història recent de la festa.

Per a contribuir al fet que el seu record quede gravat a foc en la seua memòria, Vicente DomĂ­nguez va voler contribuir a això amb la complicitat del marit de Pepa qui no va dubtar ni un segon a regalar un ninot d’ella vestida amb el vestit de la seua ExaltaciĂł com a Fallera Major de València, probablement el moment mĂŠs bonic per a la reina de les Falles.

L’artista faller va crear per a l’ocasiĂł una fallera amb tot luxe de detalls recreant amb gran mestratge la indumentĂ ria valenciana que va lluir la nostra protagonista. Una creaciĂł artesanal feta a mĂ  que reflecteix l’esperit i la viva imatge de Pepa Oliver. Una autèntica joia de ninot!

Filla d’artista faller

Pepa Oliver, a mĂŠs d’una de les Falleres Majors de València mĂŠs recordades, tĂŠ una forta vinculaciĂł familiar amb la festa de les Falles. El seu pare, Manolo Oliver, ĂŠs un artista faller destacat de la història de l’artesania fallera actualment jubilat. Va ser fundador de l’empresa Cavall de Troia que, igual que Regalaunninot.com, va buscar en el seu moment la diversificaciĂł de la professiĂł realitzant grans projectes de tematitzaciĂł, decorats i altres encĂ rrecs similars per al Carnestoltes de Tenerife o el parc d’atraccions Terra MĂ­tica entre altres.

AixĂ­ doncs, a la nostra protagonista la passiĂł per les Falles li corre per les venes i ens alegrem que des de hui ja compte amb un ninot personalitzat per a ella que li servisca de record del seu regnat.

Si vols regalar un ninot de fallera de Vicente DomĂ­nguez, posa’t en contacte amb nosaltres acĂ­! T’ajudarem perquè el teu regal personalitzat siga tot un èxit!