La decoració de la carrossa més original de la Cavalcada de Reis per a anunciar que València és Green Capital

carroza-cabalgata-reyes-diseño-capital-verde-europea-valencia

La Cavalcada de Reis a València va crear un moment màgic. L’arribada de les seues Majestats repartint regals i il·lusió va ser un moment especial per a les famílies i els més xicotets de la casa. Hi ha hagut moltes carrosses amb decoracions diferents enguany, no obstant això, una d’elles ha destacat pel seu increïble disseny i missatge. La decoració de la carrossa de la Capitalitat Verda Europea València 2024, a més d’haver sigut una de les més vistoses de l’esdeveniment, tenia un important missatge en el seu disseny.

La decoració de la carrossa més verda de la Cavalcada de Reis de València

Un element clau que havia d’estar representat en la carrossa era el Mediterrani. Este concepte ha inspirat la paleta de color emprada, el verd aguamarina. València ha sigut nomenada Capital Verda Europea gràcies a que és una ciutat envoltada d’aigua i biodiversitat. Per a esta ciutat l’aigua és vida, per la qual cosa este concepte ha sigut clau a l’hora de dissenyar esta carrossa.

carrossa-decoració-cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència

En el disseny final, realitzat per Valua, s’han inclòs picades d’ullet a les zones verdes representatives de València, com és el parc de l’Albufera, representat en el típic collverd, els flamencs volant, els samarucs i les canyes d’arròs i bambú. Com a peça central, es troba un gran arbre, el qual és símbol del bosc del mediterrani del Saler. En la part central de la decoració de la carrossa es troben elements verds comuns del Jardí del Túria com a eix central vertebrador de la ciutat. En un extrem està el skyline de la ciutat, un element visual que ajuda a identificar que és València la ciutat representada.

La carrossa representa un viatge per totes els llocs valencians que ajuden a reconciliar la conservació i la biodiversitat de manera sostenible. Una decoració de carrossa molt verda, que faça ressò de la gran ciutat que és València i de tot el que oferix. Un disseny per a la carrossa de l’Ajuntament de València i Les Naus que inspira tendresa per l’ecosistema de la ciutat. Una representació més teatral per a connectar amb els més xicotets, i que entenguen la importància de cuidar el medi ambient i respectar estes zones verdes.

cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència
cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència
cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència
cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència

El missatge darrere del disseny de la carrossa

La carrossa no és només un espectacle visual ple de color i vida, també és un mitjà de comunicació que ha volgut usar l’Ajuntament de València i Les Naus. El missatge que es vol transmetre s’entén gràcies a tots els elements decoratius representatius que té. És una decoració de carrosses enfocada a mostrar la fauna i flora que residix a València, un ecosistema que ha fet que siga la primera ciutat en la conca del Mediterrani a ser Green Capital.

carrossa-decoració-cavalcada-reis-dissenye-capital-verda-europea-valència

València tindria un aspecte molt diferent sense totes estes zones verdes. Des del principi, a l’hora de construir la ciutat s’ha tingut en compte la conservació d’elles per a millorar la qualitat de vida. En 2010 València va ser seleccionada com la millor ciutat per a viure a Espanya, ara serà Capital Verda Europea. Això mostra com València pren major importància a nivell nacional, i com la seua qualitat de vida no ha baixat en estos anys.

Valua, empresa especialitzada en tematitzacions i decoracions, ha realitzat la carrossa sabent la importància que tenia. A més, és un projecte que no sols serà present en la Cavalcada de Reis, la carrossa també eixirà als carrers en la Batalla de les Flors, en la Fira de Juliol i altres dates importants. Per a Valua ha sigut un projecte important de decoracions de carrosses i esdeveniments, com va ser també el projecte de la tematització del pub anglés Railway.