Creativitat en la tematització del Museu del Paper de Carbaliño

En la tematització de museus i la museografia és crucial que cada exposició conti una història única i captivadora. En el Museu del Paper de Carbaliño (Galícia), la tecnologia va acompanyada de creativitat artesanal per a oferir als visitants una experiència inoblidable.

Aquest projecte ha estat impulsat per Amazing Up, una empresa que aplica les noves tecnologies a l’experiència turística. I des de Valua, empresa especialitzada en la tematització d’espais, decoració d’esdeveniments i creació de figures a gran escala, hem realitzat les reproduccions realistes amb la col·laboració de l’artista faller Raúl Martínez, Chuky, i l’escenògraf Zvonimir Ostoic.

En el Museu del Paper de Carbaliño els visitants poden submergir-se en el món de la producció de paper i la seva importància al llarg de la història. I, quina millor manera de contar aquesta història que a través de l’enginyosa utilització d’elements creatius per a exposicions?

La minuciosa texturització de les peces

El que realment fa destacar aquest projecte és la minuciosa atenció al detall en la texturització de les peces. Zvonimir han aconseguit capturar en aquestes reproduccions de gran volum el pas del temps i el treball realitzat durant anys en el procés artesanal de producció de paper.

En concret, s’han realitzat diferents peces per a contar aquesta història: un gran forn d’1 ’75 metres que alberga les peces de foc en el seu interior. La textura i el realisme d’aquesta peça et transporten a un taller de paper històric, on la creació estava en ple apogeu. Una caldera amb el seu suport o “fogó”, on cada detall imita a la perfecció el material de coure. En aquest utensili es feia el mullat d’aigua calenta de la pasta del paper. A més, també destaca la realització d’una gran gàbia de ferro -un colador gegant- que penja del sostre i que era on després de l’elaboració s’escorria la pasta, elements que solien ser fonamentals en la producció artesanal del paper.

Creativitat i artesania en la tematització de museus

En aquest projecte, la creativitat i l’artesania s’uneixen per a donar vida a la història del paper. La tematització del Museu del Paper de Carbaliño no sols educa i informa, sinó que també captiva els sentits i la imaginació dels visitants. Cada peça és una obra que transporta en el temps i permet apreciar la bellesa d’un ofici que ha perdurat al llarg dels segles.

En resum, la tematització de museus i la museografia han aconseguit un nou nivell en el Museu del Paper de Carbaliño, aquest museu és un testimoniatge vivent de com la combinació de tecnologia i creativitat pot transformar una visita en una experiència inoblidable. Si tens l’oportunitat, no dubtis a visitar aquest racó de la història del paper i submergir-te en la màgia del seu passat.

Impuls del turisme a través de les tematitzacions

En Valua som experts en l’impuls del turisme a través de les figures a gran escala i les tematitzacions d’escenaris públics i privats. Aquí us deixem alguns treballs destacats:

Ruta turística con escultures a grandària real

Artistes Fallers creen el pessebre monumental de Cocentaina

Decoració per a l’Hotel Mongibello d’Eivissa: la font de l’entrada i el templet per a la piscina

Reproduccions gastronòmiques: reclam turístic en Alcalà-Alcossebre

Fes realitat els teus projectes

Tens un projecte en ment? Des de Valua creem mons màgics per a fer realitat tot tipus d’idees. T’esperem!