L’escenografia del festival Holika mostra el talent i capacitat de Valua

escenografía del festival holika

L’escenografia del festival de música Holika va impressionar al públic per la seua magnitud i detall. Valua va crear els temples d’Holika, portant a la realitat la temàtica d’este any del festival de música de Calahorra: l’imperi romà. Una escenografia que ha impressionat per les seues dimensions, i la gran posada en escena que ha gaudit el públic i els artistes.

Valua, ha mostrat la seua capacitat i talent en este projecte. Ha portat a la realitat la idea d’Holika i donar-li vida. Gràcies a la versatilitat de Valua, l’escenografia del festival de l’escenari principal i del secundari han estat a l’altura dels artistes convidats. En conjunt s’ha creat una posada en escena única, amb una història personalitzada i una estètica molt cuidada.

La inspiració de l’escenografia del festival Holika

Per a enguany, Holika com a temàtica va establir l’imperi romà. Com a disseny per als seus dos escenaris principals volien reflectir la majestuositat de l’arquitectura romana. Una línia d’arquitectura que transmet poder i elegància, automàticament es pensa en els grans monuments com el Coliseu Romà, el Panteó, La Fontana di Trevi, el Circ Romà. Volien transportar eixa idea d’admiració pels monuments a l’escenografia del festival.

Per a dur a terme la idea van contactar amb Valua, empresa de tematització d’espais, decoració d’esdeveniments i creació de figures artístiques amb la tradició i versatilitat dels artistes fallers. Des de l’inici, este projecte per a Valua ha sigut un gran repte amb el qual demostrar el talent, la professionalitat i versatilitat de l’empresa. S’ha cuidat cada detall de les dos escenografies del festival, tant la de l’escenari principal com la de l’escenari secundari. L’acabat havia de ser perfecte, i s’ha treballat com si una estàtua de marbre es tractara.

escenografia del festival-holika-decoracion-escenari-valua
Font Holika

La producció de l’escenografia d’Holika

Les fases de la creació de totes dues escenografies del festival han sigut tres: el modelaje, la pintura i el muntatge. En la primera fase, el disseny va anar cobrant vida en poliestiré expandit. Els artistes fallers treballen amb este material gràcies a la facilitat que presenta per a modelar el disseny. Les planxes de poliestiré expandit es van convertir en columnes gregues de més de 15 metres d’altura i estàtues romanes com les que estan en el Panteó.

escenografia del festival-holika-decoracion-escenari-valua

La següent fase va ser la pintura, que és on l’escenografia del festival va cobrar vida. Cada peça de l’escenografia va ser pintada a mà, imitant els acabats de les escultures i monuments romans. Havia de tindre un acabat amb les textures correctes imitant el marbre desgastat, eixe color blanc trencat amb tints grisos i marrons pel pas del temps. Com a dada curiosa, es va pintar en el sòl, per la qual cosa calia tindre al cap l’esquema de les llums i les ombres.

Cal esmentar que l’escenografia del festival Holika estava preparada perquè anara segura en tots els aspectes. Valua és segell de qualitat, quant a materials i prestacions. Tots dos escenaris que realitzem eren segurs contra incendis. En el procés de taller es van aplicar vernissos ignífugs i retardants de flama a totes dues escenografies. Dos escenografies de qualitat que van brillar durant el dia i a la nit amb els focs artificials i els focus.

escenografia del festival-holika-decoracion-escenari-valua
Font Holika

La versatilitat i talent de Valua per a crear tematitzacions i decoracions

L’escenografia del festival d’Holika ha sigut un dels projectes més importants de l’empresa. No obstant això, Valua ha aconseguit portar a la realitat moltes idees dels nostres clients per molt eixelebrades que foren. Per a RailWay tematizamos la façana completa creant una locomotora eixint d’una paret. Un altre exemple és que per a Marins Beach Club tematizamos la piscina amb un hipopòtam acolorit i ple de detalls del fons marí de Mallorca.

Valua ha sigut present en grans esdeveniments com a Red Bull Dia de les Ales celebrat a València, on realitzem els carros per a Kapra, El Chiringuito i Goiko. També, per a l’estand de Nerja en Fitur repliquem la figura a escala d’Alfons XII al balcó d’Europa. I hem ajudat grans marques a obtindre l’èxit en les seues campanyes publicitàries de street màrqueting com la fallera de Red Bull en falles o la motxilla gegant de Basic-Fit. Si necessites una escenografia o decoració única, impressionant i personalitzada contacta amb Valua, farem realitat les teues idees.